Karaman Televizyon Tamircisi

Karaman Televizyon Tamircisi

Televizyon Tamircisi En Yakın Servis 7/24 Arayın! En Uygun Fiyatlar Yüzlerce Mutlu Müşteri Güleryüzlü Hizmet Anında Çözüm 7/24 En Yakın Servis Tıkla, Hemen Ara

İçindekiler

Televizyon Teknik Servisi

Evlerin vazgeçilmezi televizyonlar da bazen arıza çıkarabiliyor ya da görüntü kalitesinde bozulmalar yaşanabiliyor. Böyle durumlarda deneyimli ve güvenilir bir televizyon servisine ihtiyaç duyulur. Gelişen televizyon teknolojisine ayak uydurmak, televizyon servisi teknik desteği için oldukça önemli bir konudur. Değişen televizyon teknolojisine ayak uyduran, eğitimli ve iş ahlakı yüksek teknik ekip, en iyi şekilde koordine olarak hizmet vermek için her zaman hazırdır.

Kendini sürekli yenileyen teknik ekipler müşterilerin televizyon teknik servisi destek taleplerinin ardından öncelikle arızanın tespiti için çalışma yapar. Sonrasında ise deneyimleri ve yüksek iş ahlakı ile en iyi hizmeti, en kısa süre içerisinde vermek için çalışır.

Televizyon Yetkili Servisi

Teknolojinin kendini en çok gösterdiği alanlardan birisi de televizyonlar olmuştur. İnternet ile uyumlu ve farklı teknolojileri bünyesinde bulunduran televizyon modelleri oldukça büyük bir ilgi görüyor. Yetkili servis bünyesinde sahip olduğu teknoloji, özellikleri ve markası ne olursa olsun tüm televizyon modelleri için en kaliteli ve sonuca en yönelik teknik servis hizmetini sunacak potansiyele sahip durumda. Televizyon yetkili servisi sahip olduğu personel kadrosu ve deneyimi ile televizyonlarınız ile ilgili ihtiyacınız olan her türlü servis hizmetini sağlanır. 

Televizyon Yetkili servisi hizmeti doğrultusunda sahip olduğunuz LED özellikteki televizyonunuz ile ilgili özelliği parça değişimi, tamir ve montaj gibi hizmetleri son derece özenli ve profesyonel bir şekilde sunulur. Servis bünyesindeki bu hizmetlerden faydalanmak için gerek iletişim numaraları gerekse internet siteleri üzerinde istediğiniz zaman randevu alabilirsiniz.

Televizyonlarda Meydan Gelen Arızalar 

Televizyonlar çeşitli sebeplerden dolayı arızalanabilmektedir. Televizyonlarda meydana gelen arızaları şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Televizyonda ışık yanmaması, ses veya görüntü olmaması
  • Sinyal yok yazısı çıkması
  • Öndeki kırmızı ışığın yanıp sönmesi
  • Televizyonun ekranına bir cisim çarpması sonucu ufak çatlaklar meydana gelmesi
  • Televizyonun yarısının normal ve diğer yarısının karanlık gözükmesi
  • Televizyon bir süre çalıştıktan sonra kapanması
  • Tv ekranının bazı yerlerinde dikey veya yatay çizgiler oluşması
  • Televizyon bir süre çalıştıktan sonra ses gelmesi fakat ekran kararması
  • Televizyonun dış ekranında çizikler oluşması
  • Televizyonun aşırı ısınması
  • Tv çalışırken arkasından cızırtı sesi gelmesi
  • Televizyon ekranının çok geniş olması 
  • Televizyonun her iki yandan veya üstlerden dar göstermesi
  • Televizyonun kendi kendine kanal değiştirmesi, 
  • Tv ekrandaki yazı ve logolar yamuk olması
  • Ekranında iki ayrı yayını üst üste binmiş olarak görülüyor
  • Televizyonda kanal değişimi yapıldığına bir önceki kanalın logoları ekranda gözükmeye devam etmesi
  • Yayınların ekranda donması
  • Televizyonun prize takıldığında elektrik şartellerinin atması

Bu arızalardan herhangi biri ile karşılaştığınız televizyon tamircisi ile iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçeceğiniz ustalardan tamir fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Anten Teknolojileri

Teknolojisinin gelişmesiyle birlikte antenler de hayatımızdan çıktı. Eskiden kullandığımız antenler rüzgar ve yağmurdan etkilenirdi ve televizyon yayının gitmesine neden olurdu. Bu yüzden insanlar  giden yayını düzeltmek için çatıya çıkarak hayatını tehlikeye atardı. Fakat şimdilerde akıllı uydu sistemleri ile hem bu sorunlar son buldu. Televizyonun kelime anlamı: tele;uzak, vizyon;görmek, kelimelerinden oluşarak, uzakta olanı görmek şeklinde tanımlanabilir.

 Televizyon, verici antenler vasıtasıyla elektrik sinyallerine dönüştürülen görüntü ve seslerini görüntü ve sese dönüştüren elektronik bir cihazdır.Televizyonu 1926 yılında John Baird icat etmiştir. Televizyonda görüntü çok küçük ve açık-koyu renklerden oluşan milyonlarca küçük noktadan meydana gelmektedir. Yani bir görüntü (resim) önce bu noktacıklara bölünür, ekranda oluşturulur ve daha bu resimler çok hızlı bir şekilde değiştirilerek (insan gözünün fark edemeyeceği bir hızda) resimlere hareket kazandırılır. Böylece ekranda hareketli bir görüntü oluşur, futbol maçları ve filmler tıpkı gerçekmiş gibi görünür. Anten teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak için televizyon tamircisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Televizyonun Çalışma Prensibi

Televizyonda görüntü oluşması insan beyninin algılamasıyla yakından ilgili bir konudur. Aşağıdaki resme baktığınızda yakından son derece anlamsız olan bir görüntünün uzaktan bakıldığında net bir görüntü olarak algılandığını görüyoruz. Çünkü eğer bir fotoğrafı küçük noktalara böler ve bunları bir düzen içerisinde renklendirirseniz, beyin bunu anlamlı bir görüntü olarak algılar. Işın demetleri elektron tabancasından üç ana renkte yayılır. Bunlar “RGB Colors” olarak bilinen Kırmızı, Yeşil ve Mavi renkleridir. Bu renklerin karışımı ile doğadaki tüm ara renkler üretilebilir. Bu renklerin %100 oranında karışımı beyaz rengi, hiç ışık yollanmaması yani karanlık da siyah rengi oluşturur. Diğer tüm ara renkler ise, bu ana renklerin değişik oranlarda karışımıyla elde edilir. Işın demeti ekrandaki fosfor tabakasına yollanırken delikli bir gölge maskesinden geçerler. Bu maske, ışının sadece kendi rengine ait olması istenilen yerlere çarpmasını sağlar. Ekrandaki her piksel üç alt piksele ayrılmıştır ve gölge maskesinden süzülerek çok hassas bir ayarlamayla geçen elektron demeti alt pikselleri ayrı ayrı aydınlatır. Sonucunda ana piksel, alt piksellerin birleşimiyle oluşan rengi yansıtır ve televizyon ekranında o renk gözükür. Bu olay çok yüksek hızda olup saniyede binlerce kez yapıldığından, alınan TV sinyali ekranda gerçek zamanlı olarak görüntü oluşumunu mümkün kılar.

Günümüzde bulunan tüplü televizyonların tamamı CRT (Cathode Ray Tube: Katot Işınlı Tüp) olarak adlandırılan bir teknolojiye sahiptir. Bu ekranlarda görüntü oluşturma sistemi yüzbinlerce ampulün bir araya getirilmesi şeklinde tarif edilebilir. Çünkü CRT ekranların yüzeyi yüzbinlerce küçük noktadan oluşmuştur. Bunlara piksel adı verilir. Piksellerin her biri ayrı şekilde aydınlatıldığından ve her biri farklı renk oluşturabildiğinden, piksellerin belirli bir düzende yanması görüntü oluşumunun kaynağıdır.

CRT ekranlar koni şeklindedir. Koninin dar ve sivri ucunda elektron tabancası bulunur. Koninin genişleyen ağzı dikdörtgen şeklini alır ve bu kısım fosfor tabakasıyla kaplıdır. Anot ve katot olarak adlandırılan terimler elektronikte artı(+) ve eksi(-) kutupları ifade eder. Bir pili örnek alacak olursak, artı uç anot, eksi uç katot olur. CRT ekranlarda katot, elektron tabancası içerisinde ısınmış bir filaman(ince tel) şeklinde yer alır. Tüpün içi vakum bir ortamıdır yani hava bulunmaz. Katot filamanın ısınmasıyla elektronlar vakum içerisinde serbest olarak hareket edebilecek durumdadırlar ve anot ekran yüzeyiyle olan gerilim farkından dolayı elektronlar ekrana doğru bir ışın demeti halinde odaklatılarak fırlatılırlar. Ekran yüzeyindeki fosfor tabakasına çarpan elektronlar parlayarak pikselleri aydınlatır. Oluşturulan bu ışın demeti etrafında bulunan yatay ve dikey saptırma bobinleri vasıtasıyla ekranın her noktası için renk oluşturulur. Televziyonun çalışma prensibinde bazı arızalar meydana gelen arızalar için televizyon tamircisi ile iletişime geçebilirsiniz.